En drøm, et liv, et eventyr på Himalayas stier gennem 28 år
Liv-OK-low-25-1000-2
Mit Himalaya er især grænselandet mellem Tibet og Nepal/Indien. Der hvor dybe dale ender i pas, som leder over verdens højeste bjerge, til nye dale. Eller fortsætter ind i højlandet Tibet – Verdens Tag. Dér hvor handelskaravaner engang skabte rigdom i Himalaya. Dér hvor hinduisme, shamanisme og tibetansk buddhisme mødes….og dér hvor dæmonerne lurer lige om hjørnet…

At gå til fods gennem dal, over bjerg er for mig den rigtige rejse. Det går langsomt, man kan nå at sanse mere end blot med øjnene, og så bliver der tid til at møde og snakke med folk. Jeg har vandret meget på egen hånd, men netop for at komme bedre i kontakt med de lokale har jeg de senere år altid haft en guide eller tolk med.
Det har altid ligget mig nær at iagttage, registrere og nedskrive de følelser der kommer til mig på lange rejser. Og de kommer nemt og i en lin strøm når man vandre. Ikke mindst mødet med Himalayas venlige folk, men også naturbeskrivelser, stemninger, tanker og fantasier. Så med vægten på mine bedste fotos betragter jeg mig selv som en historie- og billedmager i bred forstand. Jeg har udvalgt og klippet små og store dramaer – man kan kalde det billeder af hverdagslivet i Himalaya.

 

Udklip