Så er der nyt fra Yunnan i Kina tæt på Tibet

Posted by on okt 30, 2013 in Rejsetips | No Comments

image

imageimageimage

Vi er i Kina, nærmere betegnet i provinsen Yunnan, tæt på Tibet, Burma og Laos. Vi startede med tre dage i Shanghai en fantastisk finans metropol, hvor man får det indtryk at penge vokser som græs – elefantgræs. De huse i ser på billedet er alle bygget de sidste 15 år, og er stort se alle bankkoncerner – kinesiske banker. Der hvor jeg tog billedet ligger The Bund, en promenade fra 1920, hvor englænderne, amerikanerne og franskmænd anlagde banker og koncerner, efter at havde besat kystlandet og iøvrigt holdt på det lige indtil 1930 – tankevækkende, ikke!

Jeg talte lidt med en ung kvinde i metroen. Hun læste økonomi. Familien skulle betale 50% af  hendes uddannelse, og hun kunne starte med 5000 kr pr. md. når hun var færdig. Hun skulle så betale 1000 kr. i skat. Efter tre år kunne hun have 10.000. Mor var læge og far var skolelærer.

Vi er nu i Shangri La, ja det hedder byen faktisk, siden myndighederne erklærede området for primær turist-interesse for en ti år siden. Området er da også særdeles smukt og gennemskæres af tre kæmpefloder, Yangtse, Mekong og Salween, der alle kommer oppe fra Tibet.

Lone sidder på terressen på det super lækre og intime guesthouse, Karma Cafe. Vi vil blive i området en 8-10 dage og gå lidt vandreture, det er godt at vi har god tid, Kina er ikke nemt at rejse i. Ganske få taler engelsk, men alle er til gengæld meget ivrige for at hjælpe og prøve at forstå, så vi bliver gode til kropssprog.
Til aften fik vi en dejlig krydret yak-gryde med tibetansk rødvin til. i morgen tager vi en lokal bus op langs Mekong River til Himalayas østligeste udpost, og lige nu sidder vi i vores el-opvarmede seng og tænker lidt på jer derhjemme i Danmark.


Hit Counter provided by shuttle service from lax