Bogens forside

En spændende bog jeg har fundet frem fra reolen. Har allerede fået nye impulser og ideer til Himalaya igen. Ole Ejnar Hansen skriver godt og billederne er bare så skarpe og gode.
21 juli 2015, Ivan Mortensen, Præstø
_________________________________________________________________________________________________________

Jeg har kigget i din bog – Iiiiih guder hvor er den godt skrevet og fangende også.
Jeg er selv pædagog og det er ikke så meget det der med, at nu er jeg nået toppen af et bjerg eller testet mig fysisk ved at vandre langt og hårde strækninger.
Det er mere det der med at finde sig selv, lære de lokale at kende, nyde det naturskønne landskab, læse en bog eller to, fordybe dig, lege med børnene, høre historier fra de lokale, det unikke, hvis jeg kan kalde det det.
31 marts 2015, Annika Christiansen, Roskilde
————————————————————————————————————————————–
 
Det er en nærmest bjergtagende magi, som stråler ud af Ole Ejnar Hansens nye og billed-smukke bog, der som antydet i titlen byder på fortællinger fra utallige vandreture på Verdens Tag. Klip fra Lars-Terje Lysemoses anmeldelse december 2013, til Globen No. 54

“Fabelagtige billeder”
Siden 1985 har Ole Ejnar Hansen tilbragt mere end 500 dage med at vandre i det uvejsomme og barske terræn, knytte venskaber med de lokale og med sit nysgerrige og åbne sind komme tættere på kulturen end de fleste vesterlændinge på trek. Som oftest har han enten vandret på egen hånd eller sammen med sin kone eller nogle få venner. For Himalaya er jo den ultimative oplevelse, når man er til bjerge, smuk natur og en nærmest uberørt og ofte gådefuld kultur, som forekommer så anderledes end vores egen. ”Vandringer i Himalaya” bæres igennem af forfatterens egne fabelagtige billeder af landskaber og af de personer, han møder på sin vej. Og af en varm og personlig fortællestil, hvor det først og fremmest er de små oplevelser i den store natur og de personlige møder med Himalayas folk, som skaber magien og får fortællingerne til at gnistre”.

Læs hele anmeldelsen på fjerde side efter forordet

Klip fra John Lau Jensen’s, anmeldelse for Opdag Verden nr. 47, OKT – NOV 2013

“Varm og velskrevet. Smukt. Modigt”.
Det er absolut ikke hver dag, vi oplever en stor og flot fotobog om Himalaya – på dansk. Og det er absolut ikke enhver, der kan slippe af sted med et projekt af så ambitiøse proportioner. Ole Ejnar Hansen gør det på overbevisende vis. Med sin ro og brede indsigt, skaber han en særlig stemning, der stråler ud af bogens mange imponerende billeder og personlige tekster”.

Bogens visuelle udtryk er enestående, nuanceret, detaljeret, inspirerende og fantastisk. Faktisk vil jeg mene, at nogle af de anvendte fotos har historisk værdi, idet de viser dele af Himalayas mangeårige historie og kulturelle elementer, der ikke længere eksisterer. Det er meget svært ikke at lade sig rive med af de store, malende landskabsbilleder, eller nyde de mange detaljerede portrætter. Flere gange drømte jeg mig da også langt væk til Himalayas skjulte dalstrøg, eller tog notater til listen over steder, jeg skal opleve inden jeg stiller trekkingstøvlerne”.

Hele John Laus Jensen’s anmeldelse kan ses på fjerde side, efter Forordet.

Klip fra Lars Gundersens forord:
“Det er, som titlen siger, fortællinger om rejser gennem verdens højeste bjerge. Men den handler lige så meget om at forløse drømme – og Ole Ejnar er en lidenskabelig og direkte fortæller”.
“Dermed er han overgået til klassen af den tidløse opdager, der beviser at de store eventyr alene er gemt i os selv, gennem vilje og formåen – der hvor livet ikke er et foretagne for tilskuere”.
“Ole Ejnar Hansen er en af de få danskere, der har erfaringen og indsigten til at udgive en stor Himalayaskildring – nu er den her”.
———————————————————————————————————————————-

“Forrygende flot fotobog bringer dig helt tæt på eksotiske Himalaya og dets beboere, og du får ny inspiration til portrætter og landskaber.”
Digital Foto 16. Oktober 2014

“Læst dine artikler i Dansk Selskab for Tibetansk Kultur – synes du skriver godt og billederne er fantastiske”
26. januar 2015, Per Willemoes, København

“Jeg har lige læst din bog vandringer i Himalaya.
Det er en fantastisk bog med nogle lige så fantastiske billeder.
Jeg vil ønske mig din bog til min fødselsdag af vennerne.
Jeg var med på turen til Tibet i 2007 hvor vi ude i Nechung med bl.a. dine billeder.
Denne tur til en ganske ukendt lille ydmyg by gjorde et stort indtryk på mig”.
8. Juni 2014, Dorte Kjær

“Jeg har været utrolig glad for din bog, både med hensyn til den levende tekst og de meget flotte fotos”.
 8. April 2014, Jens Dalsgård, Højbjerg

“Jeg har for længst læst din bog. Med stor glæde.
For os, som har rejst sammen dig, genopleves det hele gennem bogen.
Bjergene, farverne, duftene, varmen, kulden, kulturen og menneskene.
For dem, som har planer om vandring i Himalaya, vil bogen give et godt
indtryk af de uforglemmelige oplevelser, der bliver resultatet.”
30. November 2013, Christian Pihl, Kolding

“Din nye bog har jeg haft stor glæde af at læse. Mange stednavne sidder!
Og glemmes ikke! Dine billeder i bogen er ikke bare fremragende, men i en klasse helt for sig
selv, (efter min mening)  den bog må jeg simpelthen eje…”
18. November 2013, Gunnar Lysemose, Sæby

“Tak for en fantastisk bog”
14. September 2013, Claus Andreasen

“Ole Ejnar Hansens nyeste bog “vandringer i Himalaya”  er gennemsyret af fortælleglæde og menneskekundskab. Hans beretninger er levende og vidner om et enormt kendskab til Himalaya. Jeg havde fornøjelsen at have ham som guide på en rejse til Himalayas kongeriger for et par år siden. Det blev en uforglemmelig tur takket være Ole. Han har en fabelagtig evne til at komme i kontakt med de lokale, hvad enten det er børn eller gamle koner. Og hans fotos er fremragende. “Vandringer i Himalaya” er et flot værk, som man hellere end gerne vender tilbage til”.
1. september 2013, Hanne Wurtz, Århus

“Tør du læse og lade dig rive med af denne fantastiske bog? Oplevelser og billeder fortalt så man næsten tror man selv har været der. Himmel begravelser og mødet med fantastiske mennesker. Her er en bog som alle med rejselyst skal læse. Enjoy!”
Anders Josephsen, Sorø

“Alt i alt synes jeg, at det er en fremragende bog. Gode beskrivelser, og du fanger stemningen på en rigtig god måde. Man får lyst til at tage op i bjergene, til Himalaya, efter at have læst den. Gode og nøgtern betragtninger, uden der går for meget “fløde” i den, som man kan opleve i andre rejsebøger”.
Jens Walther Jacobsen, Roskilde

 

Udklip

 Copyright  ole ejnar hansen – enlighted-yak