Trek fra Begnas Tal til Besisahar 2014

23/10 trek til Nalma
P1060355Vi finder en lokal bærer i Begnas, Sakit Bahdur, der var klar til at bære for os i tre dage, selvom det var midt i festivalen Diwali. En dalit, tænker jeg, der er mere interesseret i at tjene lidt penge end at deltage i en hindufest som han ikke er velkommen i. Kørte først med skrammelbus i fire timer, til Syali Bazar og vandrede så op til Nalma. Den gamle sti, som Peter og jeg var gået på i 1985, for 29 år siden, var delvis væk, på grund af nye jeepvej anlæg. Det betød at vi måtte kravle stejlt op af bjerge på værste nepali-short-cut way.
Det var en fandens start, og meget hårdt for os begge. Om sider i Nalma, finder vi et simpelt guesthouse. Jeg er meget i tvivl om den videre færd, hvis den gamle sti er delvis væk og vi skal fortsætte på flere stier som til Nalma. Jeg ville gerne via Baglungpani, men er bekymret om dette blive lige så hårdt.
P1060392Vi opdager en jeepvej, der fører ud af byen mod Besisahar. Hotel fatter, siger at vi kan tage vejen op langs højderykken, og så finde den gamle sti ned mod Besisahar.
Nalma ligger flot på en ridge i ca. 1500 meters højde, med udsigt til endeløse rismarker på begge sider, og Manaslu Himal i det fjerne.Vi spiser selvfølgelig dalbhart til aften.

24/10 trek fra Nalma til Bimdabesi
Sakit er stærk, hanker op i de to store rygsække og vi forlader Nalma af Jeepvejen. Den er fin, men svinger selvfølgelig lovligt meget rundt. Kommer endelig til en udmærket gammel sti, som Sakit siger fører ned til Besisahar. Der er en lang nedtur på små 1000 meter, og vi er allerede godt over middag, uden at have fået andet end morgenmad. Klokken bliver 15.00, vi er godt flade og jeg tænker at vi må finde et sted at overnatte.
Jeg får charmeret mig ind til en familie, hvor husets herre modtager mig på engelsk. Han er tidligere geografilærer. i dag handikappet af en rygskade så han ikke kan rette sig ud, men må krabbe rundt i skrædderstilling… hvis vi kan aksepterer et simpelt rum, er velkommen til at bliver her, siger han.
P1060437Det skal blive et fint møde med denne brahman familie, hvor ældste søn er hjemme. Han læser fysik i Pokhara. Hans søster er gift og manden arbejder i Golfen. Lone bliver meget populær da hun finder en stor fin sommerfugle-finger-dukke frem. Men det bliver mig, hun kaster sin interesse på, som ender med at rende efter mig og kalde “baisha – baisha” – bedstefar.
Spiser til aften siddende på måtter på gulvet, omkring det nedbyggede ildsted, og tumler så ind i det ydmyge værelse hvor vi forsøger at arrangere et nogenlunde blødt leje på den smalle seng.

 

Leave a Reply